hero imagehero image

Är din nästa båt en träbåt?

En träbåt är en modern, ekologisk och trendig blickfång.

Vi har skapat en inhemsk träbåtskollektion där du själv kan beställa eller bygga en drömbåt.

Träbåten är inhemskt hantverk

Puisen moottoriveneen kojelauta ja ohjaamo

Träbåten är inhemskt hantverk

Träbåten är en kombination av nutid och historia. Du investerar också i den finska hantverkstraditionens framtid då du skaffar en ny träbåt. En traditionskunnig båtbyggare eller en hobbybyggare omformar trävirket till unika konstverk som fångar blickarna vid varje brygga.

Den finländska träbåtskollektionen

Vi har skapat Träbåtskollektionen för att visa dig varför en träbåt är ett beaktansvärt alternativ då du funderar på att skaffa en ny båt. Vi erbjuder dig en möjlighet att beställa en ny båt från våra båtbyggare eller bygga en själv.

 • 1. Beställ en träbåt från en träbåtsbyggare

  Vi har genom tiderna byggt världens bästa träbåtar i Finland. Även idag finns det flera yrkeskunniga träbåtsbyggare som bygger nya träbåtar och förverkligar sina kunders drömmar. I träbåtskollektionen hittar du båtbyggarnas modeller.

  Lue lisää
  1. Beställ en träbåt från en träbåtsbyggare
 • 2. Bygg din egen båt

  Har du alltid drömt om att du kunde segla med din egen båt? Genom att ty dig till våra färdiga modeller och vår undervisning har du chansen att bygga en egen träbåt för eget bruk. Det är möjligt att bygga en ny båt under två terminer, från höst till vår. Se våra modeller och kursbrickan.

  Lue lisää
  2. Bygg din egen båt
 • 3. Renovera eller restaurera din egen träbåt

  Har du redan funnit din träbåt men inte hittat utrymmen eller stöd? Du kan komma på våra båtkurser för att renovera din egen båt. Våra kurser ger dig utrymmen, verktyg och undervisning med proffs.

  3. Renovera eller restaurera din egen träbåt
Bekanta dig med Finlands träbåtsbyggares modeller
mies mittaamassa puuveneen lankkua
puinen soituvene tyynellä järvellä

Mångfalden av träbåtar

Träbåtsentusiasmen har många ansikten i vårt land. En del vill njuta av båtliv i våra vackra miljöer, andra njuter av att pyssla med båten och vissa vill fördjupa sig i båtens historia. Familjebåtarna fungerar som rörliga sommarstugor med segel eller motor, tävlingsbåtarna kämpar om seger och ära och traditionsbåtarna och fiskarbåtarna fungerar utmärkt för dagsseglatser. Ibland kan man se en lackerad snabbåt ila förbi! Klassikerbåtarnas stora andel av bevarade träbåtar påminner oss om hur vi i Finland har genom tiderna byggt världens finaste båtar.

Begynnande kurser

 • Service av träbåt

  24. - 25.2.2023

  En veckoslutskurs som arrangeras av Suomen puuveneilijät. Anmäl dig till kursen sairoja52@gmail.com

 • Träbåtsskolan i Kuggom

  3.9 - 14.12.2023

  En terminlång träbåtsutbildning. Bygg en egen ny träbåt eller reparera en gammal. Fråga mera om kursen som börjar på hösten 2023, info@kuggom.fi

 • Träbåtsdrömmar finns till för att förverkligas

  -